Anouk Matton liet al 1.700 bomen planten in Zambia

Het bedrijf Go Forest slaat de handen in elkaar met Anouk Matton. Als eerste ‘klimaatneutrale DJ’ compenseert zij onder andere haar vliegkilometers door bomen te planten.

Go Forest wil zoveel mogelijk mensen motiveren en inspireren om duurzaam en toekomstgericht te handelen. Samen met partnerorganisatie CO2logic wil Go Forest bedrijven, organisaties en individuen aanzetten tot het planten van bomen om zo hun ecologische voetafdruk te compenseren en globale biodiversiteit te steunen. Iedereen kan meedoen, wat de populariteit van de groene gedachte alleen maar ten goede komt.

Ook Anouk Matton wil haar steentje bijdragen. Als DJ vliegt zij jaarlijks een paar keer rond de aardbol. Om de CO2-uitstoot die onvermijdelijk met haar job gepaard gaat te compenseren, besliste Anouk om bomen te planten via Go Forest. Dat maakt van Anouk Matton de eerste klimaatneutrale DJ ter wereld.

Om de ecologische voetafdruk van Anouk te berekenen nam Go Forest samen met partnerorganisatie CO2logic haar CO2-uitstoot onder de loep. Er werd daarvoor naar 2019 gekeken omdat die gegevens realistischer zijn dan die van het voorbije covid-jaar waarin nauwelijks gereisd werd.

Het grootste aandeel van de CO2-uitstoot van Anouk valt terug te brengen tot haar professionele vliegreizen. Naast haar vluchten als DJ werd volgens het bedrijf ook rekening gehouden met haar afgelegde kilometers met de wagen en het energieverbruik van haar woning. Zo kwam Go Forest tot een resultaat van 66,1 ton CO2-uitstoot per jaar. Om dit te compenseren, liet Anouk 1.700 bomen planten in een bosproject in Zambia.

In haar dagelijks leven bant Anouk Matton al jaren zoveel mogelijk plastic, ze recycleert waar het kan en eet vaak vegan. Haar man, Dimitri Vegas, steunt ook actief het Ocean Clean Up project. Maar, zoals bij de meeste artiesten en zakenmensen, zorgen de vele vliegreizen die bij haar job horen voor de grootste uitstoot.https://www.goforest.be/nl/nieuws/first-climate-neutral-dj-dj-mattn

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More