Anonieme bron doet onthullingen in zaak-De Pauw

Het gemediatiseerde proces wordt een proces in de media.

Dinsdag noemen acteurs en actrices ‘boekskesdag’, dag van de roddels. Zoals te verwachten heeft ‘Dag Allemaal’ haar speurders op pad gestuurd en zij vonden een anonieme getuige die het moddergooien in de zaak-De Pauw wilde beginnen. Het blad schrijft dat – bij wijze van een ‘onthulling’ – Maaike Cafmeyer een week voordat ze De Pauw aan de galg praat, nog bij hem thuis zit te tafelen. Naar verluidt komt de info van iemand uit de entourage van Bart De Pauw.

De onthulling zet de deur open voor gespeculeer. “Hier zullen helaas alleen maar verliezers uitkomen”, zegt Jan Verheyen in ‘Dag Allemaal’. Verheyen is een goede vriend van Bart en zegt dat De Pauw ‘domme dingen’ heeft gedaan, maar geen ‘vreselijke dingen’. “Een Harvey Weinstein is hij niet.”

Feit is dat de privé van zowel De Pauw als van de negen slachtoffers op straat zal worden gegooid. Het proces is nog niet eens begonnen – de conclusies moeten nog worden neergelegd – of ‘het grote publiek’ mag al oordelen en een ‘uitspraak’ doen.

Misschien zegt Hilde Van Mieghem – die helemaal bij het begin van de zaak met enkele verklaringen kwam en daarvoor de bonen mocht vreten – nog het meest zinnige van iedereen. Zij wil alle ‘meningen’ gewoon niet horen want: “Mensen, je weet niet waarover het gaat, hou jullie mond.”

Voegt de anonieme getuigenis iets toe aan de zaak? Voor de publieke opinie: ja. Voor de uiteindelijke zaak: nee. De zaak-De Pauw is een symboolzaak. Wat is grensoverschrijdend en hoe ervaren ‘dader’ en ‘slachtoffer’ dat? Waarom eet Cafmeyer jarenlang uit De Pauws hand en blijft ze – voor de leuke centjes – rollen aanvaarden van haar ‘belager’? Net als een ander slachtoffer, Liesa Naert, had ze een tijdje een buitenechtelijke affaire met De Pauw. Dat klinkt voor Jan-met-de-pet als een contractbespreking in het bed.

Wat is een ‘flirterige’ sms en wat is “er los over”? Waar De Pauw alvast niet omheen kan is de enorme hoeveelheid sms’jes. Flirterig of niet, ongevraagd 900 sms’jes in je bus krijgen op drie weken tijd, daar word je niet vrolijk van.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More