Annemie Struyf: vet in de soep én rond de heupen

Volgens televisiemaakster Annemie Struyf (over een maand wordt ze 60) is het vet níét van de soep bij vrouwen van haar leeftijd (die ondertussen de perimenopausale periode al voorbij zijn). Dat is correct: het vet zit bij sommige vrouwen van haar leeftijd niet alleen in de soep (gemaakt met een goed stuk vlees), maar doorgaans ook aan de heupen en die vrouwen zijn daar over het algemeen niet erg gelukkig mee. Wat wel waar is, is dat je in oude kookpotten goede soep kunt maken, zoals de Franstaligen het zo mooi uitdrukken. Ik bedoel het hier wel letterlijk. Om een goede soep te maken, kun je beter een kookpot nemen die al zijn diensten bewezen heeft.

Toeval wil dat ik Annemie ooit eens ontmoet heb. Dat is ondertussen al een paar jaar geleden. De tijd vliegt. Het was in 2006, toen Annemie nog getrouwd was en voor haar talrijke kinderen zorgde. Ze was in het gezelschap van haar iets jongere vriendin fotografe Lieve Blancquaert. We zaten samen aan een tafel van de uitgever op de boekenbeurs. De dames hadden een boek uit. Ik had ook een boek uit. Ik vond Annemie een toffe madam. Een beetje moederlijk ook, ondanks het feit dat we maar een jaar of 7 schelen. Van dat vet in de soep heb ik toen dus niets gemerkt. Haar vriendin vond ik iets minder sympathiek, maar dat had misschien te maken met een verhaal dat ik net daarvoor over haar gehoord had van de barman van de boekenbeurs.

Vandaag is Annemie opnieuw op tv te zien, in het gezelschap van haar vaste cameravrouw. Ik vind dat geen belabberde tv al was het maar om vast te stellen dat we het hier in Vlaanderen nog zo slecht niet hebben. De centrale vraag: welke rare vogels trekken naar het Hoge Noorden waar niets is en waar een temperatuur van min twintig als best aangenaam beschouwd wordt? Kijk zelf maar om die vreemde vogels te ontdekken. Pas op: het is trage tv, maar dat is deze keer geen nadeel.

We hebben gelezen dat een van de koppels de relatietest niet zal overleven. Moeilijk is het niet om te weten wie dat zal zijn. In de eerste aflevering horen en zien we al dat een vrouw liever alleen is en dat, als haar man er dan toch even is om beton te gieten, ze zich liever afzondert met haar alpaca’s. Ze eten wel samen, maar dat is het dan. Je beeldt je in dat ze ook liever afzonderlijk slapen. Sommige mensen zijn blijkbaar niet gemaakt om samen te leven. We komen wel te weten dat alpaca’s voornamelijk gras en hooi eten. Ze gebruiken hun voedsel wel efficiënter dan herkauwers en komen daardoor met aanmerkelijk minder voedsel toe dan bijvoorbeeld een schaap.

Zijn er dan geen goede kanten aan dat land? De criminaliteit in Noorwegen is wel laag. Dat is ook logisch. Je moet maar zin hebben om een crimineel feit te plegen als het min dertig graden is.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More