Annelies Verlinden geeft het slechte voorbeeld

“Een middelvinger naar iedereen die de regels volgt.”

Op 19 april greep minister Annelies Verlinden (CD&V) de brand in Anderlecht aan om met een belerend vingertje de bevolking op haar plichten te wijzen. “Het is duidelijk dat we ons met z’n allen aan de maatregelen moeten houden’, zei Verlinden aan de nieuwscamera’s.

Maar zo duidelijk bleek voor haar niet te zijn. Zaterdag deed Annelies vrolijk mee met een selectieproef voor aspirant-politieagenten. Dat die binnen in een sporthal plaats vonden, was voor de minister blijkbaar geen probleem. Nochtans zijn indoorsporten volgens de huidige coronamaatregelen verboden. Blijkbaar worden er voor politie en minister uitzonderingen gemaakt.

Daar kom je natuurlijk niet mee weg als je jezelf – gelijk Verlinden – profileert als heiliger dan de paus. De reacties op de sociale media zijn dan ook verpletterend. “Een middelvinger naar iedereen die de regels volgt.” Doch, Verlinden ziet er geen probleem in dat ze creatief omspringt met de regeltjes en post haar aanwezigheid in alle vrolijkheid op haar eigen Twitterpagina. “Ik deed mee en stak de deelnemers een hart onder de riem.”

“Perfecte illustratie van een maatschappelijk probleem”, reageert grondwetspecialist Hendrik Vuye. “Zij die regeltjes adviseren, die regeltjes uitvaardigen en die er verslag over brengen… hebben nauwelijks last van de regeltjes. De corona-elite aan het werk… Maar let op, er zijn ook #boetes #boetes #boetes…”

Uiteraard laat Verlinden via haar woordvoerster weten dat de proeven op een coronaveilige manier gebeurden. Hoe zou het met de pandemiewet zijn?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More