Anderlecht verloor ruim 34,8 miljoen euro in laatste boekjaar

De Licentiecommissie heeft het Financial Fair Play resultaat bepaald voor het boekjaar afgesloten op 30 juni 2020 voor alle clubs van de Pro League die onderworpen zijn aan deze regels zoals beschreven in artikel P487 van ons bondsreglement.

Anderlecht was de hekkensluiter met een verlies van 34.851.874 euro in het boekjaar dat eind juni 2020 werd afgesloten. De Licentiecommissie onthoudt zich voorlopig van iedere verdere toelichting betreffende deze beslissingen en verwijst naar de beslissingen die op woensdag 10 februari 2021 zullen worden gepubliceerd in Sportleven.

Op 14 januari 2020 kondigde Marc Coucke een verandering aan binnen het bestuur van Anderlecht. Karel Van Eetvelt werd voorgesteld als nieuwe CEO die de dagelijkse leiding zal overnemen. Wouter Vandenhaute gaat als adviseur van de club aan de slag. Ten slotte werd de Raad van Bestuur versterkt door Patrick Lefevere die samen met Brussels burgemeester Philippe Close als onafhankelijk bestuurder zal functioneren. Op 28 mei 2020 werd bekend dat Wouter Vandenhaute de nieuwe voorzitter wordt. Marc Coucke blijft echter hoofdaandeelhouder en eigenaar van de club. Zowel Vandenhaute, Coucke als Vincent Kompany zouden ook een kapitaalsinjectie in de club doorvoeren. Later werden opnieuw wijzigingen doorgevoerd.

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More