Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Anderlecht met de billen bloot bij uitgekookt Club Brugge

Jens Aerts - 04-10-2020

Het moeten niet altijd modellen zijn die met de billen bloot gaan…

Het zal geen leuke terugreis worden voor de mannen van Vincent Kompany. De youngsters van Anderlecht (zonder Rode Duivel Doku die op weg lijkt naar Rennes voor een bedrag van 26 miljoen euro) kregen een lesje in efficiëntie en werden met een droge 3-0 terug richting Brussel gestuurd. Club pakt zo 15 op 15 en Anderlecht, dat voor het eerst verloor dit seizoen, blijft achter met 13 punten uit 8 wedstrijden.

De match zelf begon evenwichtig maar na vijftien minuten schakelden de mannen van Clement een versnelling hoger wat resulteerde in een eerste doelpunt van Krépin Diatta na defensief geklungel in de paars-witte verdediging. Anderlecht stak voor de rust zijn neus één keertje aan het venster maar een goede voorzet van Verschaeren werd compleet verkeerd ingeschat door Kossounou.

De thee tijdens de rust was nog niet verteerd of de match viel in een beslissende plooi. Na één minuut verslikte Sambi Lokonga zich in de eigen zestien en ging daarna iets te gretig in op een uitgekookte Ruud Vormer. Penalty die netjes door Hans Vanaken werd omgezet, 2-0.

Sambi Lokonga werd helemaal het kneusje toen hij opnieuw zijn controle miste en op de voet van De Ketelaere ging staan. Tweede keer geel, rood en dus douchen. Toch was het Anderlecht dat met een mannetje minder nog wist te scoren. Helaas voor de jongens van Vincent Kompany stond Murillo in de baan van Amuzu’s schot, buitenspel en dus afgekeurd.

De kelk werd tot op de bodem geledigd toen  Murillo diep in blessuretijd nog een onnodige overtreding maakte op Sobol. Man van de match, Ruud Vormer, schilderde met een heerlijke vrije trap de 3-0 op het scorebord.