Anderlecht geeft Club Brugge een gouden cadeau

Twee keer winnen en de buit is toch nog binnen voor Brugge.

Speeldag drie van de play-offs opent voor een falende Club Brugge een deur waarvan ze dachten dat die gesloten was. Als Club een zes op zes haalt is de landstitel straks toch nog voor de Bruggelingen. Met dank aan aartsrivaal Anderlecht.

Genk had Brugge dan wel met 3-0 ingepakt en aangeslagen achtergelaten, het lukte de Limburgers niet om Anderlecht te passeren. Of beter, Anderlecht speelde als een kampioenenploeg en hield Genk – dat drijft op de adrenaline van de winning mood – op een 1-1.

Anderlecht was de betere ploeg, maar het schiet weinig op met het gelijkspel. Net zo min als Genk overigens. De winnaar Genk-Anderlecht, was Club Brugge. Vijf van de zes punten hebben ze laten liggen in de play-offs, maar als ze komende twee matchen weten te winnen, is de buit binnen.

De wedstrijd begon met een kwartier vertraging omdat de technische ploeg die instaat voor de VAR-tussenkomsten in de file stond. “Busje komt zo, busje komt zo.” Maar de bus van de VAR kwam te laat, waardoor de match pas om 21 uur begon. Zo leveren we lekker onze eigen Belgenmoppen.

Als Club Brugge erin slaagt om zich te herpakken, dan is het werk van 10 maanden niet naar de kloten. En zo worden de play-offs – onverwachts – toch nog een nagelbijter.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More