Ancienne Belgique stopt samenwerking 200 externe medewerkers

Geen werk, geen perspectief, geen steun.

Op 10 maart was er het laatste live concert in ‘den AB’. Sindsdien is het er oorverdovende stil. Eenzelfde stilte heerst er in de communicatie van de overheid naar de evenementensector. Geen nieuws slecht nieuws. De sector bloedt dood want er is geen werk, maar ook geen perspectief.

Wil men enige kans maken om te overleven dan moet men moeilijke knopen doorhakken en snijden in het eigen vlees om vervolgens in een soort van winterslaap te gaan. Bij de AB verwacht men geen echte relance voor de de zomer van 2021. En dus gaat de Brusselse muziektempel de samenwerking met meer dan 200 externe medewerkers stopzetten.

Concreet gaat het om stagehands, security medewerkers, horecapersoneel, backstage cateringmedewerkers, freelance technici of externe schoonmaakploegen. In een persmedeling klinkt het als volgt: “De coronacrisis treft AB in het hart. Door de coronamaatregelen rond cultuur, de bijhorende inperking van de capaciteit en het wegvallen van grote internationale tournees ziet AB zich genoodzaakt om haar tewerkstelling aan te passen.”

Er valt te vrezen dat de AB hierbij de eerste is van een lange rij is. Sectoren zijn nu eenmaal economisch met mekaar verbonden. Als er eentje valt vooraan in het peloton, ligt de rest ook op de grond.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More