Analyse van de vorige lockdowns: wie gelooft er nog in ‘tijdelijk’?

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

Uit de vorige lockdowns leren we onder andere dat de situatie momenteel inderdaad zorgwekkend is, maar ook dat de ‘tijdelijkheid’ van de maatregelen een alsmaar rekbaarder begrip wordt.

Sinds vorige week zijn de experts ons aan het masseren om weer in lockdown te gaan. Sinds een dag of vier hebben ook de politici deze retoriek overgenomen. Dit deden ze in een drietrapsraket van relevantie: eerst bij monde van Minister van Binnenlandse Zaken Verlinden: “Als het nodig is om bepaalde maatregelen te nemen, zullen we dat ook doen.” Een dag later kwam Vandenbroucke met: ‘We gaan we allemaal samen, met alle sectoren, alles uit de kast moeten halen om de cijfers te doen dalen.”. En tenslotte zei premier De Croo gisteren: ‘Alles ligt weer op tafel’.

Later vandaag laat het overlegcomité waarschijnlijk weten dat de derde lockdown een feit is. Al zal men het misschien anders noemen omdat iedereen dat woord kotsbeu is. Daarom leek het ons een goed idee om eens terug te blikken op de vorige lockdowns, toen het ook ‘absoluut onvermijdelijk’ was dat we ‘even’ onze vrijheid moesten opgeven. 

Wij hebben voor jou de statistieken eens uitgepluisd.

Wat we leren, van de vorige keren 

Verder lezen?

Word ook abonnee en lees
alle artikels en digitale magazines

Onbeperkt toegang tot alle artikels
en digitaal archief op PNWS.be.
Stop wanneer je wil.

Eerste 3 maanden €2.99 per maand
Nadien slechts €4.99 per maand

Ben je al abonnee?
Log hier in
en krijg toegang tot alle artikels en digitale magazines.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More