Analfabete landbouwer uit Ghana (met 4 Facebookprofielen) moet België verlaten

Een Ghanees moet het land uit. Voor zijn komst naar België, verbleef betrokkene eerder al in de Franstalige landen Burkina Faso, Mali, Niger, Libië, Algerije en Marokko.

De man beschikt over een paspoort geldig van 31.12.2013 tot 30.12.2018. In het paspoort staat dat hij een legaal verblijf had in Marokko. Vanuit Marokko – waar hij sedert 2011 zou verblijven – kwam hij naar Europa met een Schengen-visum afgeleverd door de Spaanse autoriteiten.

Zijn asielaanvraag werd afgesloten op 06/09/2019 met een weigering van vluchtelingenstatus en van subsidiaire bescherming door de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen (RvV).

De asielzoeker gebruikte een andere naam en geboortedatum. Betrokkene legde ook inconsistente en tegenstrijdige verklaringen af omtrent de landen van verblijf voor hij in België aankwam. Ook zijn profiel, o.a. een analfabete landbouwer (met 4 Facebookprofielen) heeft betrokkene niet aannemelijk gemaakt.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More