Amsterdam wil een erotisch hotel XXL

Het oudste beroep van de wereld moet weg uit de binnenstad.

“Het is niet de bedoeling om sekswerk uit de stad te verdrijven”, zegt Burgemeester Femke Halsema (GroenLinks). Wie de politiek een beetje volgt, weet dat als een burgemeester zoiets zegt, ze eigenlijk het omgekeerde bedoelt. De stad Amsterdam heeft het gehad met de overlast bij de Walletjes ( de Amsterdamse rode-lichtjes-buurt). Volgens de burgemeester kunnen ze – wegens te groot succes – de veiligheid er niet meer garanderen. De straatjes zijn te smal en de toeristen zijn met te velen.

Ook al is vergaderen de nationale sport in Nederland, na een jaar tafelen, ze zijn er nog niet uit. Het stadsbestuur stelt een mega erotisch centrum voor ergens aan de rand van de stad, dat makkelijk bereikbaar is, ook met het openbaar vervoer. Burgemeester Halsema noemt het een “prostitutiehotel plus plus plus”. Naast aparte kamers voor sekswerkers zou het gebouw met meerdere verdiepingen, ook plaats bieden aan andere zaken. Een seksclub of erotische cinema, maar ook een schoonheidssalon, zonnebankcentrum, bistro, kapper en een b&b voor sekswerkers. “Via het reguleren van de bezoekersstroom en huisregels wordt overlast beperkt”, aldus Halsema. Met andere woorden een soort van buitenwippers moeten er voor gaan zorgen dat dronken kijktoeristen er niet in komen.

De ‘Red Light United’ – een soort van vakbondje voor sekswerkers – is niet te vinden voor het idee. Volgens hen haal je zo de ziel uit een stad. Bovendien zeggen ze dat hun leden zich veilig voelen op de wallen. 93 procent van hen wil niet verhuizen.

Tegen de zomer wil Amsterdam de knoop doorhakken

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More