Amsterdam wil de corona-rust in de stad behouden

Duizenden steunen petitie tegen terugkeer massatoerisme.

Heb jij dat ook, dat je het stiekem best wel aangenaam vond tijdens de lockdown? Rustig op straat, geen gedoe, de buren die weer ‘hallo’ zeggen, de perelaar die je plots – en voor het eerst – ziet staan op de hoek van de straat? Wel in Amsterdam is het een collectief gevoel dat zich vertaalt in een petitie waarin wordt opgeroepen het massatoerisme niet te laten terugkeren in Amsterdam. Na een week is het al ruim 12.000 keer ondertekend.

Amsterdam kreunde de laatste jaren aan een teveel aan buitenlandse terroeristen die een paar dagen extreem komen doen en van coffeeshop naar coffeeshop kruipen.

“De druk van het troerisme was immens, de balans tussen wonen, werken en recreëren, al jaren ernstig verstoord”, schrijven de initiatiefnemers, naar eigen zeggen vier jonge Amsterdammers, van de petitie. Corona gaf plots een ander beeld van de stad. “Opeens komen bewoners elkaar weer tegen op straat, drinken samen een kop koffie op de stoep en op de Wallen zijn zelfs de eerste bloemenperkjes gespot. Het is eigenlijk bizar dat deze buurttaferelen vreemd aanvoelen.”

Als het aan de Amsterdammers ligt, komt er een maximum voor het aantal toeristen per jaar in de stad. Zo wordt voorgesteld om het aantal toeristenovernachtingen de komende vijf jaar niet boven de 12 miljoen per jaar te laten uitkomen.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More