Amerikaanse kijkcijfers fors gedaald na het verdwijnen van Trump

Ze haatten hem, maar ze wilden hem wel horen en zien.

Donald Trump is gene gewone. Maar is Donald Trump gestoord? En hoe gestoord is dan zijn aanhang, in Washington en daarbuiten? Hoe kon een man als hij zoveel steun verwerven?

Het verbluffende succes van het ‘Trumpisme’ is misschien een typisch Amerikaans fenomeen. In de Amerikaanse ziel schuilt er een sluimerend verlangen naar exceptionalisme. Maar misschien was/ is zijn groot succes ook te wijten aan angst voor verlies van status en welvaart, afwijzing van grotere sociale gelijkheid en meer immigratie, kinderlijk verlangen naar een simpele wereld van goed tegen kwaad en naar een sterke man die dat ‘kwaad’ overwint, en een heimelijke of zelfs openlijke bewondering voor diens kwaliteiten als leugenaar en oplichter.

Hoe dan ook you love him or you hate him.

Opmerkelijk is dat in februari, de eerste maand zonder Trump, het bezoek aan nieuwssites daalde met ruim 20 procent. De Amerikanen werden vroeger bijna dagelijks uitgescholden door de blonde president, maar dankzij die grollen hadden veel Amerikaanse media 4 topjaren. Op rechts – met name Fox – was het feest, maar ook op links, die wilden weten wat er aan de hand was, zodat ze zich lekker konden ergeren.

Biden werd vorige maand naar schatting 1.836 minuten besproken op het kabelnieuws, volgens de Stanford Cable TV News Analyzer. In februari van Trumps eerste jaar was hij goed voor naar schatting 4.669 minuten op kabelnieuws. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More