Amerikaans Huis van Afgevaardigden probeert Trump militair in te tomen

Nieuwe resolutie begrenst militaire mogelijkheden van de Amerikaanse president.

De VS vreest haar eigen president. Velen zijn bezorgd over de labiele persoonlijkheid van Trump en willen controle over zijn bokkensprongen. Het Huis van Afgevaardigen, waar Trump geen meerderheid heeft en de Democraten het voor het zeggen hebben, stemden een resolutie die de militaire acties van Trump in Iran moet begrenzen. Het Huis had eerder al negatief gereageerd op de eliminatie van Solemeini en liet toen aan Trump duidelijk verstaan dat het een onbezonnen actie was die tot een ernstige en wereldwijde escalatie kon leiden. Nu hebben ze een tekst goedgekeurd die Trump oproept om elke militaire actie tegen Iran stop te zetten.

Maar er is een grote ‘maar’. De resolutie moet nog naar de Senaat waar Trump dan weer wel de meerderheid heeft. De kans dat de resolutie het overleeft, is zeer waarschijnlijk.

Toch is het een belangrijk signaal naar Trump toe. Het is alsof het land hem waarschuwt dat niet elke Amerikaan het met hem eens is. Dat de wereld die boodschap te horen krijgt, is voor iemand met een ego van Whashington tot Teheran heel gênant.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More