Amerika en de Taliban staken de bloedige strijd

De VS gaan hun troepen volledig terugtrekken uit Afghanistan.

Het kwam minder in het nieuws en we waren het bijna vergeten, maar in het land van de heroïne, Afghanistan, voert de Taliban nog altijd een schrikbewind. Sinds 2001 probeert Amerika er tevergeefs voor scheidsrechter te spelen.

De Taliban bestaat uit een allegaartje van islamitische fundamentalisten die met de waarheid van god iedereen uitmoorden die andere mening heeft. Soenitische extremisten, lokale krijgsheren en criminelen voeren er strijd er om de macht.

Voor Amerika is het genoeg geweest na al die jaren. Vele doden en vele dollars later, is er eigenlijk niet zo heel veel veranderd, maar de rednecks vinden dat het tijd is om te stoppen met hun bemoeienissen.

Na lange onderhandelingen in Qatar tussen Washington en de Taliban, hebben beide partijen nu besloten om mekaar gerust te laten. Dat moet de start zijn van definitieve vredesonderhandelingen tussen alle partijen en de terugtrekking van de Amerikanen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More