Amazon Prime neemt nu ook The Dukes of Hazzard onder de loep

Het Rad van Onfortuinlijke series die onnodig geschrapt moeten worden om een gekwetste minderheid te plezieren, blijft maar spinnen.

En deze keer is het gestopt bij de Amerikaanse televisieserie The Dukes of Hazzard. De serie die liep tussen 1979 en 1985 en speelde zich af op het platteland in het fictieve Hazzard County.

Centraal stond de familie Duke, bestaande uit Jesse, zijn neven Bo en Luke, en zijn nichtje Daisy. Bo en Luke hadden een auto, de befaamde General Lee, een Dodge Charger 1969 RT, waarmee ze geregeld races deden en stunts uithaalden.

De Dukes lagen vaak overhoop met de plaatselijke autoriteiten: burgemeester, J.D. ‘Boss’ Hogg en sheriff Rosco, hetgeen meestal spectaculaire tv opleverde voor die tijd.

Maar er is nog een reden dat de wagen General Lee bekend werd. Op het dak stond namelijk de confederatievlag steeds prominent in beeld.

“Die vlag op de General Lee stond voor de waarden van het zuiden, voor moed, familie en mooie tijden”, liet acteur Ben Jones destijds weten. Hij speelde de rol van monteur Cooter.

Maar met alles wat nu gaande is wereldwijd, was het gewoon een kwestie van tijd eer de serie weer in opspraak zou komen. Want volgens een artikel op MovieWeb.com zitten ze bij Amazon Prime en IMDb TV met de handen in het haar.

The Dukes of Hazzard nog steeds laten streamen, of afvoeren die handel? De druk van activisten en linkse politici om de cultuur van het zuiden zoals de confederatievlag niet meer als erfgoed te beschouwen, maar eerder als racistisch en idioot, wordt alsmaar groter.

Volgens insiders ziet het er alvast niet goed uit voor de serie, en is de kans dat de familie Duke aan de kant zal geschoven worden, net als de cast van Gone With The Wind, Little Britain, C.O.P.S. en een pratende hond.

Kan de waanzin nu eindelijk stoppen?

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More