Alweer een Tesla die spontaan uitbrandt

Vrijdagavond is in Machelen alweer een Tesla spontaan in vlammen opgegaan. Gelukkig had de eigenaar, Ronald Haverals, de auto kort daarvoor buitengezet.

“We hebben geluk gehad. Een uur eerder stond hij nog in de garage en was ons huis afgebrand!”

De brandweer waarschuwt eigenaars om hun elektrische voertuigen buiten op te laden, maar ironisch genoeg was Haverals zijn auto niet eens aan het opladen.

Het is niet de eerst keer dat een Tesla spontaan uitbrandt. Niet alleen dat is zorgwekkend, maar het blussen van elektrisch voertuig is ook een complexe en gespecialiseerde klus. “Zo’n brand vergt een heel andere aanpak dan een conventionele autobrand,” zegt men bij de Antwerpse brandweer: “Het voertuig moet met enorm veel water geblust worden, maar dat garandeert niet dat hij achteraf niet opnieuw in brand vliegt.” Wat onlangs in Antwerpse havengebied ook gebeurde.

De Antwerpse brandweer bestuurde daarop gelijkaardige incidenten en nam de nodige maatregelen. Voortaan rukken ze uit met een container met water als een elektrische auto in brand vliegt. “We dompelen de auto daarin onder voor minstens 24 uur. Daarna wordt met een warmtecamera gecontroleerd of de batterijen voldoende zijn afgekoeld.”

Maar wat als binnenkort de elektrische auto is ingeburgerd? Stel je eens een kettingbotsing met meerder EV’s voor op onze Brusselse ring?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More