“Als ze een beetje zelfrespect heeft, stopt ze er nu mee”

Shock na een uitgesproken mening over het gewicht van Serena Williams zindert nog na in het tenniswereldje.

“Op haar leeftijd en met haar gewicht, beweegt ze alles behalve nog zoals ze dat vijftien jaar geleden deed”, zei Ion Tiriac (82) in niet mis te verstane woorden in januari. “Serena was een geweldige speelster. Als ze een beetje zelfrespect heeft, stopt ze er nu mee.” Ion Tiriac is een Roemeense miljonair en wordt beschouwd als een ‘tennisgoeroe’. Tiriac is onder andere de mentor van de Roemeense toptennisster Simona Halep. De uitspraak van Tiriac schoot bij menigeen in het verkeerde keelgat en is door Serena nog altijd niet verteerd. Zij stuurt nu haar kat voor het Masters toernooi in Madrid waar Ion Tiriac toernooidirecteur is.

De man ligt er niet wakker van. Maar de Williamsen blijkbaar nog wel altijd. Zij noemden Tiriac een racistische/seksistische clown. Het is ons niet helemaal duidelijk wat dit met racisme te maken heeft, of met seksime. Tennis is nu eenmaal een sport waar de toppers steviger in het vlees zitten dan bij andere topsporten. En ja, Serena is niet echt een frêle hinde te noemen. Al is dat niet politiek correct om zoiets te zeggen. Nu goed, op de Australian Open stonden enkele kilootjes Serena haar echt wel in de weg.

Of niet?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More