Als u van whisky en bowling houdt, is dit de place to be (foto’s)

Door de verslechterde economische situatie kende Amerika op het einde van de negentiende eeuw steeds meer alcoholgerelateerde problemen. In de jaren twintig van de twintigste eeuw kwam er zelfs een verbod op de productie en verkoop van alcohol: de drooglegging.

Maar soms heeft een man zijn alcohol even hard nodig als De Zevende Dag zijn kijkers. Zo ontstonden er in deze periode vele onderduikadressen voor zuipers. De Highland Park Bowl in Los Angeles was er zo eentje. Hier konden mannen genieten van een partijtje bowlen en stiekem ook een shot whisky in het keelgat gieten.

Behalve een bowlingbaan was er ook een apotheek, een muziekwinkel, een recreatieruimte en een zelfs een dokterspost waar u een voorschrift kon krijgen voor medicinale whisky. Tijdens de jaren zestig kreeg deze plek een volledige facelift en er vond zelfs een grote modernisatie plaats.

Maar soms blijkt de roep naar nostalgie te groot en de nieuwe eigenaar, 1933 Group, transformeerde onlangs alles terug exact zoals het honderd jaar geleden was. Een plek om te bowlen met eten, drinken en muziek. Maar ook een muziekruimte, een micro-brouwerij, een open keuken, bars met honderden soorten whisky en een Italiaanse houtoven.

Niets imponeert de vrouwtjes meer dan een spare gooien met een glas whisky in de hand.

1

Image 1 of 5

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More