Als Trump de verkiezingen uitstelt, wordt Nancy Pelosi president

“Het zal een grote vernedering zijn voor de Verenigde Staten.”

Trump is er niet gerust in. De peilingen zijn ongunstig, de pandemie zit nog niet aan zijn piek en over goed 90 dagen zijn het presidentsverkiezingen. “De verkiezingen van 2020 zullen de meest inaccurate en frauduleuze in de geschiedenis zijn. Het zal een grote vernedering zijn voor de Verenigde Staten. Stel de verkiezingen uit tot iedereen op de juiste manier en veilig kan stemmen.” Met die woorden liet Trump donderdag op Twitter weten dat hij de presidentsverkiezingen van november liever uitstelt.

Alleen, een president heeft niet de macht om verkiezingen uit te stellen, dat kan alleen het Congres en daar hebben de Democraten het voor het zeggen. Bovendien zegt de grondwet dat de president en de vice-president op 20 januari, vier jaar na hun beëdiging moeten aftreden. Als er geen verkiezingen komen, dan wordt de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden president. En dat is … Nancy Pelosi.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More