Als er 125.000 euro op de rekening staat is het droomhuis plots geen droom meer

Donateurs voor verliezers ‘Huisgemaakt’ voelen zich in de zak gezet.

Een dikke proficiat voor VTM. Ze hebben met ‘Huisgemaakt het goede harte van de Vlaming getoucheerd en hem/haar zo ver gekregen om in de portemonnee te gaan voor de verliezers van hun spelprogramma. “Ocharme die Harry en Jerina krijgen hun droomhuis in Kortrijk niet!” Alsof er geen belangrijker problemen in de wereld zijn, werd in no time 125.000 euro ingezameld om hen alsnog op weg te helpen.

“En daar zijn we heel dankbaar voor. Alleen hebben we nu beslist om alsnog te passen voor die woning. Een concrete vraagprijs hebben we nooit gekregen, maar het is wat aan de krappe kant voor vier personen. Er zijn bovendien maar twee slaapkamers en die laten zich niet verder opdelen, terwijl we onze twee kindjes graag wat ruimte willen geven. Het huis biedt daardoor iets te weinig groeimogelijkheden”, vertelt Jerina in ‘Het Nieuwsblad’.

En dat raakt het hart van de grootmoedige donateur voor een tweede maal, deze keer net iets minder positief. “Nadat ze een mooie smak geld hebben ingezameld, is het plots geen droomhuis meer? En het is te klein. Dat vind ik niet kunnen”, zegt donateur Olivier Rombaut in ‘Het Laatste Nieuws’.

Plots zijn Harry en Jerina toch niet meer zo sympathiek. Ze willen uitkijken naar een andere koopwoning. Ook in Kortrijk. Hun deelname aan het spelprogramma heeft echter wel hun ogen geopend. Na het programma belandden ze – naar eigen zeggen –  in een rush van emoties en media-aandacht. En – belangrijk – kwamen tot de volgende conclusie: “Toegegeven: we zijn erg geschrokken van de huizenprijzen. Zelfs met een financieel zetje is het nog altijd niet om te lachen.”

Zou we met deze conclusie niet meteen nog eens gaan storten? Zo mooi!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More