“Als een regel absurd is, is de bereidheid tot naleven ervan zero”

Koopzondagen of geen koopzondagen, is dat de vraag?

Er zullen vier koopzondagen komen in Antwerpen, punt. De Wever verwijst naar de opmerking van Van Gucht volgens wie je zonder risico kan winkelen op de (brede) Meir. Zijn collega Van Ranst pleit echter voor dranghekken. Die had zich nog eens een keer behoorlijk druk gemaakt over de drukte in Brugge en Brussel dit weekend. Na de akelige stilte van de viroloog over de Joodse feestjes en de rellen in Anderlecht, is Marc weer strijdvaardig op post. “Je moet vermijden dat je op 101 manieren op de Meir kunt geraken. Lukt dat niet, dan moet je als burgemeester zo’n koopzondag verbieden”, zei hij op Radio 2.

Maar bon, burgemeester Bart De Wever en schepen Koen Kennis (beiden N-VA) verwachten geen moeilijkheden tijdens de vier resterende koopzondagen. De Wever maakt zich wel zorgen over de bereidheid van de bevolking tot het naleven van de regels. Hij wijst daarmee met een beschuldigend vingertje naar minister Frank Vandenbroucke die met zijn verschil tussen kerstmis en Nieuwjaar nog maar eens voor verwarring en wrevel zorgde. “Ik wil geen rel ontketenen”, zegt de burgervader in ‘De Gazet Van Antwerpen’. “Maar als een regel absurd is, dan is de bereidheid tot naleven ervan zero.”

Hij pleit dan ook voor betere communicatie, want na een jaar van zeuren, bijstellen en wijzigen merkt hij dat er grote moeite is om de aanbevelingen te volgen, ook bij de jonge bevolking. “Het virus treft hen niet zo erg, waardoor ze er nonchalanter mee omgaan. Dat werkt ouderen op de zenuwen en zorgt voor frustraties, waardoor ze boos worden”, aldus De Wever.

Hoe dan ook, het wordt in Antwerpen een eindejaar in mineur: geen vuurwerk, geen kerstmarkt, geen schaatsbaan, geen uitgelicht stadhuis. Op de grote markt voor het renaissancistische stadhuis staan er een paar kerstbomen meer. En daarmee is de kerstkous af.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More