Als alle trajectcontroles werken, kan Justitie niet volgen

Alleen sommige trajectcontroles zullen soms werken.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters heeft een beetje te vroeg gejuicht. Gisteren schreven we nog over het activeren van meer dan 200 trajectcontroles en de uitbreiding van het systeem met 19 nieuwe trajecten. Peeters liet weten in 2021 een versnelling hoger te schakelen, maar een dag later wordt haar mooie droom een nachtmerrie. Tussen een Vlaamse droom en daad staan praktische bezwaren. Bij Justitie vrezen ze namelijk een lawine van honderdduizenden extra snelheidsovertredingen wanneer de bijkomende trajectcontroles aan de lopende band boetes gaan produceren. Dat kunnen ze simpelweg niet verwerken.

Snelheidsboetes worden nog altijd “deels manueel” behandeld en dus is er nood aan bijkomend personeel om al die verkeersovertredingen te verwerken. Gelukkig is België het land van het compromis en ligt er al meteen een oplossing op tafel. De nieuwe Vlaamse trajectcontroles gaan slechts “gefaseerd’ ingeschakeld worden. Dat wil zeggen dat sommige camera’s maar een paar uur per dag flitsen. “Werken met quota”; heet dat in mooi Belgisch Vlaams.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More