Alleskunner Van Aert wint massasprint op de Champs-Élysées (video)

Koning van de spurt, de bergen en de tijdrit.

Terwijl de motoren van het vliegtuig – dat hem vannacht naar Tokio vliegt – als ware staan warm te draaien, wint Wout Van Aert nog heel eventjes de laatste rit van de Tour. De grote teerling was al geworpen. Tadej Pogačar wint de Tour de France 2021.

Er stond eigenlijk niets op het spel. Behalve voor de sprinters dan, die allemaal dromen van de overwinning op de Champs-Elysées. Vooral Cavendish, die ehad een afspraak met de geschiedenis. Wanneer hij dit officieuze wereldkampioenschap sprint zou winnen, zou hij het record van het meest aantal Tour-overwinningen van Eddy Merckx verbreken.

Maar Cav bleef steken op 33 overwinningen én de groene trui. Cavendish ‘moest’ winnen, Van Aert ‘wilde’ winnen en deed dat tot zijn eigen grote verbazing. Op de Champs-Elysées reed hij een indrukwekkende sprint en won hij puur op kracht met een half wiel voorsprong. Jasper Philipsen – een landgenoot zowaar – werd tweede. Groene trui Cavendisch werd derde.

Van Aert sluit deze Tour zo af met drie ritzeges. Hij is hiermee én de beste klimmer, én de beste tijdrijder, én de beste sprinter, én…de beste wielrenner tout court.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More