Alleen permanente black-out kan van Big Brother goede tv maken

Het nieuwe ‘Big Brother’-huis is klaar voor acht Vlaamse en Nederlandse kandidaten, die zo gek zijn om zich honderd dagen lang laten opsluiten.

De reeks start bij VIER pas op 4 januari, maar co-presentator Peter Van de Veire (49) ging al een kijkje nemen. “Ja, we gaan ook in de douches en op het toilet filmen”, vertelt hij aan DPG. De kandidaten zitten intussen al in quarantaine. “Een besmetting kunnen we ons echt niet veroorloven. Al hebben we wel genoeg reservekandidaten achter de hand…”

Er zijn dus genoeg mensen die er vrijwillig voor kiezen om zich honderd dagen te laten opsluiten met andere mensen die geheid op hun zenuwen zullen werken. Bovendien worden ze nog eens door tientallen camera’s in de gaten gehouden en worden hun zinloze en triviale activiteiten nog eens uitgezonden ook.

Insiders beweren – aangezien ik het ‘programma’ nooit bekeken heb – dat het een reeks is over nitwits die bekeken wordt door andere nitwits. En ook de presentator heeft een niet al te vlekkeloos verleden.

De hamvraag is bovendien waarom je je vrijwillig zou laten opsluiten in een Big Brother-huis terwijl we vandaag al in een Big Brother-maatschappij leven. Zonder dat we het goed beseffen, worden we de hele dag door gefilmd. Je kan een dag van een willekeurige persoon perfect reconstrueren aan de hand van die beelden. Misschien is dat het enige goede van het programma: de impliciete en ongewilde boodschap dat we op 20 jaar tijd een groot deel van onze vrijheid zijn verloren aan die echte Big Brother.


 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More