“Alleen de terrassen open op 1 mei, ik denk het niet”

“Ik denk dat we er gemakke­lijk een maandje moeten bijtellen.”

“Of de horeca al dan niet weer opengaat op 1 mei, blijft een politieke beslissing”, zegt Marc Van Ranst in ‘De Morgen’. De viroloog wast zijn handen alvast in onschuld en vreest dat het niet evident zal zijn, maar dat het mathematisch nog kan. Is hiermee het antwoord op de grote vraag of de horeca weer opent op 1 mei gegeven?

Zoals gewoonlijk worden verschillende ‘experten’ om hun mening gevraagd. Die meningen worden vervolgens in een mediamandje verzameld en als een paaskorf voor de deur van Alexander en Frank gezet.

  • “Nee, ik denk niet dat we op 1 mei de cijfers genoeg gezakt zullen zijn om de horeca te heropenen”, zegt VUB-professor huisartsengeneeskunde Dirk Devroey.
  • “Ik denk dat we allemaal wel een glazen bol zouden willen hebben. Maar ik heb altijd gezegd dat 2021 het jaar van de vaccinaties, verbondenheid én voorzichtigheid wordt. Dus het zal nog geen gewone zomer worden”, aldus Wouter Beke (CD&V)
  • “1 mei is niet lang meer. Ik denk dat we er gemakke­lijk een maandje moeten bijtellen”, aldus viroloog Piet Maes.
  • “In theorie is het een fijne gedachte om duidelijke doelstellingen te hebben waar je naartoe kunt werken”, zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Maar in de praktijk blijkt de situatie elke week te veranderen, waardoor dat moeilijk vol te houden is.”
  • “Uitbaters vrezen dat alleen de terrassen openen niet rendabel zal zijn, zolang ze geen garanties krijgen dat de steunmaatregelen zouden blijven gelden”, meldt Horeca Vlaanderen. (Uit een rondvraag van Horeca Vlaanderen blijkt slechts een klein deel van de uitbaters voorstander om alleen terrassen te openen)
  • “Er moet snel duidelijkheid komen”, aldus Mathias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

Een mooie korf? Volgende week mag/moet de politiek beslissen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More