Alle coronavirus van de hele wereld past in een colablikje (video)

Een handvol miserie van een hele planeet.

We weten ondertussen dat we lang niet alles weten van dat virus dat een hele planeet in haar greep heeft. Wat we wel weten is dat het spul ongelofelijk klein is. Een geïnfecteerd persoon heeft op het hoogtepunt van de besmetting tussen de miljard en honderd miljard virusdeeltjes in zijn/haar lichaam. Dat lijkt enorm veel, maar dan nog stelt het in volume niets voor.

Als je weet hoeveel virusdeeltjes er gemiddeld zitten in ieder besmet persoon, hoeveel mensen er besmet zijn en hoe groot een virusdeeltje is, dan kan je berekenen hoe groot het volume is van alle deeltjes te samen.

We veronderstellen dat er wereldwijd iedere dag 3 miljoen mensen besmet raken met het virus. Vermenigvuldig je dat met het aantal virusdeeltjes in iemands lichaam, dan kom je uit op 200 quadriljoen viruscellen op de wereld, oftewel 200 miljoen miljard (200.000.000.000.000.000). Een virusdeeltje is echter slechts 100 nanometer (0,0001 millimeter) groot. Dat is duizend keer dunner dan een menselijke haar. Het coronavirus is nagenoeg rond. Reken je uit hoe groot het virus in bolvorm is dan kom je uit op 523.000 kubieke nanometer. Als je dat vermenigvuldigt met alle coronavirus in de wereld, dan kom je op 120 milliliter. Als je vervolgens rekening houdt met de ronde vorm van het virus en er dus wat lege ruimte overblijft als je gaat stapelen, dan kom je uiteindelijk tot een totaal van slechts 160 milliliter.

Een half blikje cola dus.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More