Alle Belgen (die dat willen) ingeënt vóór de zomer

We krijgen minstens 7,5 miljoen extra dosissen van Pfizer.

Het kan geen kwaad om zo nu en dan tegen het ego van een politicus te tikken. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) beweegt sinds kort hemel en aarde om de kritiek te pareren dat ons land te traag is beginnen te vaccineren en komt met de ene goednieuwsshow na de andere. In de periode april-juni zouden zo’n 4 miljoen dossissen van het Pfizervaccin kunnen worden toegediend omdat de firma plots 7,5 miljoen extra dosissen levert. Daardoor gaan we straks 12,5 miljoen dosissen in de frigo hebben liggen.

Europa heeft bovendien nog een bijkomende schijf van 100 miljoen dosissen te verdelen over de lidstaten. 2,5 miljoen daarvan zijn bestemd voor ons land. Laten we hopen dat ze ook de varianten van het virus aankunnen, zoniet zal Vandenbroucke – bij wijze van spreken – extra vuilbakken moeten aankopen.

Gisteren raakte ook nog eens bekend dat de eerste lading Modernavaccins in ons land is aangekomen. Normaal gezien werd die pas op het einde van januari verwacht. Ook die ‘meevaller’ zal een positieve invloed hebben op onze vaccinatiestrategie.

Prikken maar?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More