Alibi voor eerste slecht rapport van je scholier: 50.000 schoolboeken nog niet gedrukt voor start van nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar start, maar duizenden scholieren staan met een lege boekentas voor de schoolpoort. Reden: ‘Standaard Boekhandel is te laat met leveren.’ Andere reden: ‘Ze zijn nog niet gedrukt.’ Nog een reden (we trekken de paraplu open): ‘Te laat besteld.’

Merkwaardig, toch?

Er zijn maar een paar dagen die een mens onthoudt zonder meer: je eigen verjaardag, kerstmis en … 1 september. En er zijn een paar dagen die een mens wel eens zonder meer vergeet: de verjaardag van je familie, je trouwdag en sinds kort nu ook: de eerste schooldag. Misschien is de echte reden in het land van de tekorten wel een hele Vlaamse: tegendraadse ongehoorzaamheid en een stil protest tegen alles wat ‘moet’.

Hoe dan ook, ondanks de digitale boom in onze maatschappij, blijven schoolboeken een lucratieve business. We spreken over meer dan 5 miljoen boeken per jaar.

Het antwoord van ’s lands grootse leverancier was dan ook minimaliserend kort en ontwijkend: slechts één per cent tekort!

Vraagt een scholier aan de drukker : ‘Hoe is ‘t?’ Antwoordt hij: ‘Druk , druk, druk!’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More