Algerijn krijgt hartstilstand bij arrestatie Antwerpse politie (video)

Twitter-helden spreken meteen van moord door de politie.

De gemoederen zijn fel verhit nadat ene Akram – een Algerijn van 29 – bij de arrestatie door de politie een hartstilstand kreeg en later in het hospitaal overleed.

Zondagmiddag werd de politie naar de Statiestraat in Antwerpen geroepen omdat een lieve man met terrasmeubilair stond te gooien. Omstaanders vertelden dat de kerel voordien iets in zijn eigen drank had gedaan. Vermoedelijk drugs, met vermoedelijk een slechte trip als gevolg? De politie overmeesterde de agressieve man en contacteerde meteen de hulpdiensten omdat er een vermoeden was dat hij onder invloed was van drugs.

Bij aankomst van de ambulance kreeg de man een hartstilstand, hij werd gereanimeerd en onderging nog een een medische ingreep op intensieve zorgen, maar overleed later die avond in het ziekenhuis. Het parket gaat onderzoeken waaraan de man is overleden en of drugs de oorzaak zou kunnen zijn. Het glas waarvan de man dronk, wordt ook geanalyseerd.

Op Twitter laaien de gemoederen ondertussen hoog op. Onder #MurderInAntwerp wordt opgeroepen tot actie. Twitteraars trekken in twijfel dat de man in het ziekenhuis is overleden en spreken van moord door de politie.

Emmacharlottemoies: “Er is vandaag een man vermoord door de politie in Antwerpen. Ik wil NOOIT meer horen dat racisme en / of politiegeweld niet bestaat in België. Hier moet iets aan gedaan worden!! Speak up , dit is geen trend ! “

nxella: De meneer IS NIET GESTORVEN IH ZIEKENHUIS. De POLITIE heeft hem VERMOORD. Hij was LEVENSLOOS toen de AMBULANCE KWAM.

cem: Ik denk dat sommige mensen niet beseffen dat da HIER IN ANTWERPEN IS GEBEURD OM DE HOEK BRO DA KON IEDEREEN OVERKOMEN DA KAN TOCH NIET BRO????

De politie geeft geen commentaar. Er is een gerechtelijk onderzoek gestart. Zij benadrukken wel dat de man is overleden in het ziekenhuis en niet op straat. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More