Alfa Romeo heeft slecht nieuws

‘t Is verdorie toch altijd iets met die Italianen.

Momenteel is er niet zo heel veel variatie te vinden in de Alfa-toonzaal. We hebben de inmiddels hoogbejaarde MiTo en Giulietta en de intussen al niet meer zo nieuwe Giulia en Stelvio.

Vorig jaar liet het Italiaanse merk weten dat er (in 2020 wellicht) nog een GTV en een 8C aan het gamma zouden toegevoegd worden.

Kenners weten dat de naam GTV al eerder gebruikt werd door Alfa. Het was een fraaie coupé die in 1977 het levenslicht zag en die geproduceerd werd tot halfweg jaren tachtig. Tussen 1995 en 2006 werd de tweede generatie GTV gebouwd. Verwacht werd, dat de nieuwe GTV een coupéversie van de Giulia zou worden.

Ook de 8C is geen onbekende. Het was een supersportwagen die in 2007 het levenslicht zag en waarvan 500 exemplaren gebouwd werden.

Maar… ‘Motor Trend’ komt nu met een minder goed nieuwtje. FCA-baas Mike Manley kreeg de opdracht om de verlieslijdende merken binnen het concern weer winstgevend te maken – wat op zich een goed plan is natuurlijk.

Alfa Romeo behoort tot die verlieslatende FCA-merken, en Manley heeft besloten om te besparen op ontwikkelingskosten voor modellen die wellicht toch niet massaal verkocht gaan worden. De GTV en 8C worden dus geschrapt, zodat ze zich volop kunnen concentreren op de komst van de Tonale. Da’s een sportieve, compacte crossover/ SUV en dat is nu eenmaal wat de mensheid tegenwoordig wil.

1.-GTV-1978

Image 1 of 4

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More