Alex Callier drukt radicaal op de delete-toets (video)

Nieuw, nieuwer, anders en opnieuw.

Waar is de tijd dat je als zanger moest slagen met een nummer, alvorens je naar het songfestival mocht. Vandaag mag je dat allemaal zelf beslissen. Bezieler en führer van Hooverphonic, Alex Callier, besloot eerder al om ‘Release Me’ – waarmee hij het songfestival ging winnen – te vervangen door een ander nummer – ‘The Wrong Place’, waarmee hij nog hoger dan de eerste plaats gaat proberen te eindigen.

Callier staat er erom bekend om – professioneel – de ene zangeres na de ander te verslijten. Luka Cruysberghs moest namelijk onverwachts plaatsmaken voor Geike Arnaert. Arnaert zong in het verleden al een keer met de groep. Ook de plaat die Hooverphonic destijds met Luka maakten, komt er niet. Weg ermee en gewoon terug van nul begonnen.

“Het is een heel andere plaat geworden”, vertelt Alex Callier in ‘Het Nieuwsblad’. Volgens hem past hun inzending voor het Songfestival ook niet op de plaat die ze vorig jaar met Luka geschreven hebben. “Een paar nummers hebben we nog kunnen recupereren, maar het grootste deel van de songs is volledig nieuw.”

Zolang je maar goed staat met jezelf, kan je niks gebeuren. Toch?

Op 18 mei staat Geike Arnaert in de eerste halve finale van het Songfestival. Als de mayonaise pakt, staat ze op 22 mei in de finale. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More