Alcatraz is back!

Kortrijk wordt drie dagen lang de luidste plek van het land!

De inkt van het ministerieel besluit was nog niet helemaal droog, of festivalorganisatoren schoten in actie. Her en der lieten events zoals Pukkelpop al weten dat ze dit jaar opnieuw met een full size-festival zouden gaan uitpakken. Ook in Kortrijk trok een bijzondere groep van leer, met het nodige gebrul en gekrijs. Alcatraz, het grootste metalfestival van het land, zal West-Vlaanderen drie dagen lang op stelten zetten.

alcatraz

Van perspectief naar ‘nu nog even niet’ tot zelfs ‘vooruit kijken naar volgend jaar’. De evenementensector heeft de afgelopen periode heel wat klappen te verwerken gekregen. Toch bleef iedereen hopen op het verlossende signaal en jawel: het mag opnieuw. We mogen weer lauw bier uit plastic bekers gaan drinken, terwijl we luisteren naar muziek en kijken naar al het moois dat er op de weide flaneert. Dat lieten ze zich in Kortrijk geen twee keer zeggen, want in geen tijd verscheen de voorlopige affiche van Alcatraz. Het metalfestival werd er vorig jaar eentje in stilte en dat verloren jaar willen de metalheads in 2021 goed maken. Verdeeld over verschillende podia zullen gedurende drie dagen zeventig bands de gitaarsnaren laten trillen met muzikaal geweld. 

Hoewel de precieze details van alle protocollen, want het geheel moet natuurlijk wel veilig verlopen, nog niet voor de volle 100% zijn gekend, werd het groen licht wel al gegeven. Op 13, 14 en 15 augustus wordt de Lange Munte in Kortrijk heel even de luidste plaats van het land. Wij zullen er ook bij zijn, op zoek naar de heetste metalbabes.

Tickets zijn nu reeds te verkrijgen op www.alcatraz.be

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More