Alarmerende resultaten van tests woonzorgcentra

“Het grote aantal besmettingen creëert een probleem voor de werking van de rusthuizen.”

De resultaten van de lang uitgestelde test in de woonzorgcentra komen mondjesmaat binnen. In sommige gevallen zijn ze “dramatisch”. Ignace Demeyer, spoedarts in Aalst, trok in het VTM Nieuws aan de alarmbel. “We hebben in Aalst zeer veel personeel dat werkzaam is in Brusselse woonzorgcentra en zij testten bijna allemaal positief”, alus Demeyer. “Het is een drama aan het worden voor de zorgkundigen, in Brussel voornamelijk”. De spoedarts vreest dat vele zorgkundigen die besmet zijn, uit angst voor weddeverlies zijn blijven werken en daardoor ook anderen hebben besmet en blijven besmetten.

In een woonzorgcentrum in Oostende werden 141 tests afgenomen bij 80 medewerkers en 61 bewoners. Naast 7 medewerkers die al ziek thuis zijn, testten er nog eens 15 positief op COVID-19. Bij de bewoners werden 7 nieuwe besmettingen vastgesteld. Volgens de richtlijnen van de overheid mogen besmette zorgverleners blijven werken in de besmette afdelingen van de instelling.

Ook van een woonzorgcentrum van Aartselaar kwam er slecht nieuws. 98 bewoners testen positief. 26 van hen zijn ziek, van wie 18 stabiel, 6 ernstig ziek en 2 kritiek. Omdat er ook heel veel personeelsleden ziek zijn, roept de gemeente om hulp bij vrijwilligers.

We stevenen af op een horrorscenario waarin we onze bejaarden hebben opgesloten in besmette bunkers en ze daar achterlaten in de handen van het lot.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More