Al op 12-jarige leeftijd was Meghan Markle niet op haar mondje gevallen (video)

“Vrouwen horen in de keuken.”

Dat is een tweet die fastfoodketen Burger King nog lang zal herinneren. In het kader van de afgelopen Internationale Vrouwendag bedachten ze een ludieke actie om aandacht te vragen voor het kleine aantal vrouwelijke chefs in restaurants. De bewuste tweet was bedoeld als voorbode voor een speciale boodschap voor vrouwelijke chefs.

Zo ver kwam het echter niet, want binnen enkele minuten barstte een storm aan kritiek los. Duizenden twitteraars beschuldigden Burger King van seksisme en discriminatie. Tja, hun marketingafdeling was beter ten raadde gegaan bij Meghan Markle.

De Hertogin van Sussex die recent een bom gooide onder het Britse koningshuis, wist blijkbaar al van kindsbeen af, hoe op te komen voor vrouwenrechten. Dat bewijzen de allereerste televisiebeelden van miss Markle.

Amper twaalf jaar was ze in 1993, toen ze opdook in Nick News op Nickelodeon. Ze protesteerde fel tegen een seksistische reclame voor afwasmiddel. Toen al maakte ze indruk met haar intelligentie en charme, die haar nog ver zouden brengen.

Tja, Harry, haal die fles Dreft maar al boven jongen, dat wordt schrobben.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More