Al 354.177 Europese meldingen van mogelijke bijwerkingen coronavaccins volgens EudraVigilance

Volgens de informatie van de Europese geneesmiddelenbewakingsdatabank EudraVigilance zijn er tot vandaag (24 april) al 354.177 Europese meldingen van mogelijke bijwerkingen van coronavaccins.

De meeste meldingen komen na vaccinatie met AstraZeneca: 184.833. Dan volgt het coronavaccin van Pfizer met 151.306 meldingen. Voor Moderna zijn er 17.625 meldingen en tot slot Janssen 413.

Hiervan werden er (tot 22 april) 3.417 Belgische meldingen in de Europese geneesmiddelenbewakingsdatabank EudraVigilance geregistreerd. 2.177 meldingen zijn ernstig. De overgrote meerderheid van deze meldingen wordt als ernstig beschouwd omwille van tijdelijke arbeidsongeschiktheid of de onmogelijkheid om het huis te verlaten als gevolg van koorts, spierpijn, onwel voelen en reacties ter hoogte van de injectieplaats.


81 Belgische meldingen zijn overlijdens. Er is tot nu toe volgens het FAGG geen formeel oorzakelijk verband met een COVID-19-vaccin vastgesteld. Er is geen gemeenschappelijk klinisch beeld (verschillende medische situaties) en er is een verschillende tijdspanne tussen toediening en overlijden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More