AI-specialisten identificeren misdrijven van de toekomst

Kunstmatige Intelligentie of Articificial Intelligence (AI) blijft fascineren. Vooral de mogelijkheden om AI te gebruiken binnen de orde- en veiligheidsdiensten spreken tot de verbeelding.

De derde conferentie van de INTERPOL-UNICRI Global Meeting on Artificial Intelligence for Law Enforcement is net afgelopen. De conferentie liep van 23 tot 27 november. UNICRI staat voor United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute. Het is een van de onderzoeksinstituten van de Verenigde Naties.

Artificial Intelligence (AI) of kunstmatige intelligentie is de automatisering van denkkracht. Eenvoudig gesteld is het geavanceerde software, ingebouwd in machines of systemen, die in is staat om specifiek werk te doen dat voordien alleen maar door mensen kon worden gedaan.

De conferentie identificeerde 3 concrete toekomstige dreigingen: de verstoring van AI-gecontroleerde systemen, AI-geschreven nepnieuws en het gebruik van driverless systemen (zoals metrostellen of wagens) als wapens. 

De derde editie van de jaarlijkse wereldwijde bijeenkomst trok meer dan 600 specialisten uit 80 landen. Ook het gebruik van AI door de ordediensten stond op de agenda. Case-studies werden ook gedeeld door sprekers van het Biometrics Institute, het World Economic Forum (WEF), de particuliere sector en andere internationale organisaties.

Iedereen was het er ook over eens dat een meer datagedreven en wetenschappelijke benadering van strafrechtelijk onderzoek cruciaal is bij het aanpakken van AI-gerelateerde dreigingen.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More