Agentschap Zorg & Gezondheid van Beke (CD&V) boos op VRT van Dalle (CD&V)

De Pano-reportage “het spoor bijster” van de VRT van woensdag 10/02 is bij het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid in het verkeerde keelgat geschoten.

Dat agentschap werkt onder de verantwoordelijkheid van Wouter Beke (CD&V). De VRT werkt autonooom maar uiteindelijk draagt Dalle (CD&V) de bevoegdheid over deze instelling.

Pano beschuldigt volgens de afdeling van Beke op basis van verkeerde en verzwegen informatie en onbetrouwbare bronnen het agentschap Zorg en Gezondheid van onwettige praktijken, namelijk een niet-correcte aanbesteding. Het agentschap heeft ook geen kans gekregen om hierop te reageren.

Het agentschap zal over deze bezwarende aantijgingen formeel klacht indienen bij de ombudsman van de VRT. Het agentschap laat door zijn juridische dienst ook onderzoeken of verdere juridische stappen en een klacht bij de raad voor journalistiek aangewezen zijn tegen deze aantijgingen.

De VRT reageerde op deze mededeling waarop het agentschap een nieuw persbericht uitstuurde. Dat is eigenlijk nooit gezien in Vlaanderen. Het doet denken aan advocaten die over een zaak conclusies uitwisselen. Het zal in elk geval interessant zijn om te zien hoe de zaak op het niveau van de Vlaamse regering tussen CD&V’ers Beke en Dalle uitgevochten zal worden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More