Agent Hamilton: ongeloofwaardige larie

Op Canvas kregen de doorgaans trouwe kijkers van de crimireeksen gisteren de eerste twee afleveringen van Hamilton. Nog acht te gaan. Soms bevat een reeks elementen waarvan je denkt: wie bedenkt ze en vooral: waarom had niemand het verstand om de – doorgaans onrealistische en vaak ook nutteloze – scène weg te knippen?

Carl Hamilton (Jakob Oftebro) is een speciaal agent, hij heeft onder andere in de Verenigde Staten een training gehad bij de Navy SEALs. Nu hij terugkeert naar Zweden, zet hij zijn werkzaamheden voor de CIA in het diepste geheim voort. Hamilton heeft de opdracht om te jagen op een terroristische organisatie die Zweden in haar greep houdt.

Onder een valse naam reist Hamilton naar Israël. In de werkelijkheid zou hij dat land uiteraard nooit binnenraken vanuit Zweden. Dan gaat hij met een taxi naar Ramallah om vervolgens naar een groep terroristen te gaan – de PLO volgens de makers – waarna hij achtervolgd wordt en toch kan ontsnappen.

Allemaal bijzonder ongeloofwaardig en ook factueel onjuist. Maar de scène waarover het gaat komt na dit avontuur. Hamilton staat op het dak van een gebouw in Ramallah en krijgt telefoon van een vriendin in Zweden die hem uitnodigt om iets te gaan eten. Vervolgens keuvelen ze over de kleur van de jurk van de vrouw.

De serie is gebaseerd op het personage uit de boeken van de Zweedse schrijver Jan Guillou. Producent Patrick Nebout verwierf de rechten al in 2016 en heeft de serie opgezet. In het scenario is wel afgeweken van de boeken. Die speelden zich af in de Koude Oorlog, maar de makers van de serie kozen er voor om Agent Hamilton zich in de huidige tijd te laten afspelen. Dat is een fout geweest.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More