Advocaat Lahlali wil België dwingen om ‘de zoetigheden van IS’ naar België te halen

Islamitische fundamentalist weet niet eens dat Belgische advocaat een dwangsom van 7.500 euro per dag voor hem eist.

In het VTM-journaal verdedigt advocaat Lahlali het terughalen van Adel Mezrouri, die in een interview met VTM-journalist Robin Ramaeckers de ideologie van Islamitische Staat blijft aanhangen. De IS-strijder wist niet eens van het kortgeding tegen de Belgische staat dat Lahlali voor hem heeft opgestart. Hij kwam volledig uit de lucht vallen toen hij dat nieuws tijdens het interview te horen kreeg.

In datzelfde  interview vertelt hij met een brede glimlach dat hij van “de zoetigheden van Islamitische Staat” heeft geproefd, maar dat hij geen onthoofdingen heeft gezien of daaraan heeft meegedaan. “Ik heb daarvan afstand gehouden , omdat ik wist dat dat onmenselijke was”, zegt hij met een grote glimlach. Maar hij voegt er wel onmiddellijk aan toe dat dat de wetten van Allah zijn en dat hij die blijft volgen omdat hij “geen kennis” heeft om die af te zweren.

Een mooi één- tweetje met advocaat Lahlali die dit als argument aanhaalt om de ‘verloren zoon’ terug te halen. “Als we ze niet terughalen stichten ze IS 2.2 omdat deze jongens zichzelf niet kunnen deradicaliseren”, beweert Jahlali.  “Er zijn specialisten nodig om zulke personen tot disengagement over te brengen.” Advocaat Jahlali zet daarom het mes op de keel van de Belgische staat en eist een dwangsom van 7.500 euro per dag als ons land niets onderneemt om Adel terug te halen. Volgens de geëngageerde advocaat hebben we twee opties. “Ofwel zeggen we, ‘we laten ze daar en binnen een aantal jaar worden we geconfronteerd met nieuwe mensen die bereid zijn tot aanslagen zoals hier op 22 maart’. Ofwel gaan we over tot een gecontroleerde repatriëring van de Belgische IS-strijders”, 

Met andere woorden, betalen moeten we. Of we betalen de dwangsom van het kortgeding, of we betalen de specialisten voor de deradicalisering, de repatriëring, de opsluiting en verzorging van een persoon die België wil vernietigen omdat het de wetten van Allah zijn.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More