Adrenaline en dodelijke bochten (video)

Francorchamps is uniek, opwindend maar ook dodelijk.

“Eén ronde van Spa is als 20 rondjes op een ander circuit”, dat zijn de woorden van Ferrari-rijder Fernando Alonso. De Belgische GP die de tweede seizoenshelft in het Formule 1-wereldkampioenschap op gang moet trekken, kende zaterdag een valse start met de dood van de jonge Franse piloot Anthoine Hubert.

Ondertussen levert het veel stof tot discussie op: het circuit van Francorchamps is met zijn 7 kilometer één van de langste en snelste ter wereld, maar daarmee ook één van de gevaarlijksten.

Ondanks de uitdagende bochten Pouhon, Blanchimont en de Raidillon (waar het zaterdag mis ging) ligt de gemiddelde snelheid op meer dan 225 km per uur. de Raidillon is wellicht één van de meest geliefde en gevreesde bochten ter wereld. Deze kunstmatige snelle bocht kent een stijging van 17% en overwint een hoogteverschil van 40 meter. F1 piloten naderen deze bocht met een snelheid van bijna 300km per uur.

De vraag is hoe ver we willen gaan om ons te vermaken.

Na een minuut stilte, werd er zondag gewoon verder geracet.

Wil je zelf de sentatie van Francorchamp vanuit je luie game-stoel beleven, geen probleem.

De geschiedenis van een bocht die doodt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More