Adele uitgespuwd wegens ‘culturele toe-eigening’

Zie jij wat fout aan het kapsel van Adele?

De Britse popzangers Adele komt de laatste tijd vooral in het nieuws met Insta-foto’s van zichzelf en zelden nog met haar muziek. Adele was in een vorig leven volrond en menig meisje met grote maten beschouwde haar als een voorbeeld. Maar, net als onze Koen Crucke, besloot Adele te vermageren. Dat lukte zo spectaculair dat fans haar niet eens meer herkenden. Lekker materiaal voor de sociale media waar voor–en tegenstanders met mekaar gingen kibbelen.


Met haar nieuwste foto op Instagram is het weer raak. Op de foto is te zien hoe Adele een bikini met de Jamaicaanse vlag draagt, pluimen op haar rug en bantoe-knotjes in de haren, een kapsel dat oorspronkelijk door volkeren in centraal- en zuidelijk Afrika werd gedragen. En dat doe je dus niet een politiek-correcte wereld.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Happy what would be Notting Hill Carnival my beloved London 🇬🇧🇯🇲

Een bericht gedeeld door Adele (@adele) op

‘Culturele toe-eigening’ heet zoiets, iemand die geen deel uitmaakt van een bepaalde cultuur, maar wel elementen ervan overneemt. Vooral het kapsel is voor sommigen aanstootgevend. “Het lijkt misschien schattig voor sommigen om dit soort van appreciatie te tonen, maar dat is het niet”, schrijft een Londense azijnpisser. “Heel veel zwarte en Latina-vrouwen zijn ontslagen omwille van deze haartooi, en jonge kinderen zijn van school naar huis gestuurd, omwille van dit kapsel. Dit is gebeurd in de UK, de VS en in andere landen. Ik ben geen fan.”

En ze was nog zo schattig!

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More