Activiteitenverslag van prins Laurent van 2019 eindelijk opgedoken

Toen kamerlid Peter Buysrogge (N-VA) een paar weken geleden het activiteitenverslag van prins Laurent voor 2019 opvroeg, bleek dat onvindbaar. Buysrogge stelde hierover enkele dagen geleden een vraag aan premier Alexander De Croo in De Kamer.

Premier De Croo: “Toen wij vernamen dat het activiteitenverslag van prins Laurent nog niet aan de Kamer bezorgd was, hebben wij onmiddellijk contact opgenomen met het kabinet van de vorige eerste minister. Ze konden ons niet bevestigen of het verslag van prins Laurent werd ontvangen of verzonden. We hebben dan contact opgenomen met het paleis, dat bevestigde dat het verslag was doorgestuurd. We hebben gevraagd om het nog eens te versturen en het vervolgens aan de Kamer bezorgd.”

Volgens kamerlid Buysrogge lijkt het dus om een gedeelde verantwoordelijkheid te gaan. De prins bevestigt dat hij het verslag heeft overgezonden, maar de diensten zouden het niet ontvangen hebben. Buysrogge: “Is het niet de taak van de premier om te controleren of het activiteitenverslag ingediend werd en om na te gaan wat erin staat?” Buysrogge vraagt dan ook aan de regering om haar controlefunctie beter uit te oefenen.

Ook het parlement heeft uiteraard een rol te spelen aangezien het parlement de regering moet controleren. Het Rekenhof controleert dat activiteitenverslag van de prins. Het document is niet openbaar.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More