Acht op de tien kleuterscholen nu toch dicht

Jan Jambon: “Het was maar een suggestie.”

Jan Jambon begrijpt niet waarom er zoveel heisa is gemaakt rond het feit dat de kleuterscholen wél moesten openblijven. Zijn verklaringen achteraf over die beslissing zijn wereldvreemd . “Ik vind dat de pers hier overdreven op reageert. Wij hebben de mogelijkheid geschapen om ten minste het kleuteronderwijs open te houden. En dan is het natuurlijk aan het onderwijsveld om daarmee aan de slag te gaan, om te zeggen in onze school past dat en in onze school past dat niet.”

Met andere woorden voortaan moeten we alle maatregelen zelf maar tegen het licht houden en mag ieder voor zich beslissen of ze van toepassing zijn of niet? “Du jamais vu’, heet zoiets in het Vlaams. De reacties van ‘het veld’ waren dan ook verpletterend. De socialistische vakbond diende een stakingsaanzegging in en bij de onderwijskoepels regende het vragen van ongeruste schoolbesturen, leerkrachten en ouders. Samengevat: “Wij, kleuteronderwijs, zijn meer dan goedkope opvang!”

Het gemeenschapsonderwijs GO! heeft beslist om zijn kleuterscholen te sluiten en het Katholiek Onderwijs adviseert zijn kleuterscholen ook om de lessen te schorsen. Beide netten zullen komende weken wel opvang voorzien.

De Vlaams minister-president wordt met ander woorden buitenspel gezet en de onderwijskoepels nemen de touwtjes in handen. Zullen we – na het zoveelste geklungel – het woord ‘sterke’, maar voor eens en voor altijd van de bijnaam ‘Sterke Jan’ wissen?

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More