Acht belangrijke weetjes over de jongeheer

Blijven oefenen is de boodschap.

Er is behoorlijk wat literatuur over het potlood in de herenbroek verschenen. Maar toch weten wij lang nog niet alles. Wij, dan bedoelen, wij, gewone gebruikers. Wetenschappers blijven het ding bestuderen. Met verrassende bevindingen. ‘Web MD’ zette enkele weetjes op een rij waar wij alvast geen weet van hadden.

1. Je moet regelmatig een erectie krijgen om je penis in shape te houden. Oefenen dus. Zonder regelmatige erecties wordt het weefsel van de penis minder elastisch en kan hij krimpen. De penis kan dan 1-2 centimeter kleiner worden.

2. Een korte slappe penis wordt (in de meeste gevallen) tijdens een erectie twee keer zo groot als een grote slappe penis. Er kan een verschil van maar liefst 9 centimeter opzitten.

3. De onderkant van de eikel en de onderkant van de schacht is voor de meeste mannen het meest gevoelig voor seksueel genot. Scrotum, anus, tepels en nek tellen ook mee.

4. De gevoeligheid gaat achteruit met de jaren. Vanaf 25 jaar begint de gevoeligheid van de penis af te nemen. De sterkste daling van gevoeligheid is te zien tussen de 65 en de 75 jaar.

5. Een vibrator werkt ook voor een penis en wordt zelfs vaak medisch gebruikt om een ejaculatie op te wekken. De onderkant van de eikel is de plek waar je moet zijn.

6. Een penis is langer dan je denkt. De helft van de lengte van de penis zit namelijk in het mannelijk lichaam.

7. Op de huid van de penis bevinden zich verschillende bacteriën. Uit onderzoek is gebleken dat er 42 soorten bacteriën op de penis leven. Mannen die besneden zijn, hebben minder bacteriën op hun penis.

8. De meeste mannen zijn niet besneden. Wereldwijd is 30% van de mannen van 15 jaar en ouder besneden.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More