Abou Jahjah vergelijkt Israël met kankergezwel

Dat Dyab Abou Jahjah geen fan is van Israël is geweten, maar sommigen hadden gehoopt – tegen beter weten allicht – dat de man ouder en wijzer was geworden.

Ruim vier jaar geleden , in januari 2017, zette De Standaard Abou Jahjahs column bij die krant stop, nadat hij na de aanslag in Jeruzalem op 8 januari 2017 op Facebook had verklaard “dat de bevrijding van Palestina ‘by any means necessary’ moet gebeuren”. De krant zag hierin dat Jahjah de aanslag legitimeerde en wou met het stopzetten duidelijk maken dat het daar niet achter staat.

Zijn laatste opinieartikels over de allochtone subsidieindustrie in het algemeen en Sihame El K. waren wel interessant. Vandaag is Abou opnieuw in zijn oude rol hervallen: de blinde haat tegenover Israël. Zo vergelijkt hij het land met een kankergezwel. En kankergezwellen moeten natuurlijk verwijderd of vernietigd worden. Op Twitter plaatst hij de ene na de andere haatboodschap.

De beeldspraak doet denken aan de Rwandese genocide waarbij een bevolkingsgroep werd voorgesteld als kakkerlakken en kakkerlakken kunnen probleemloos vernietigd worden. Het is een klassieke truc: de vijand moet als onmenselijk worden voorgesteld, als een kankergezwel of een kakkerlak.

Abou vergeet natuurlijk te vermelden dat er vanuit Gaza raketten worden afgevuurd met de bedoeling in Israël onschuldige burgers, zelfs kinderen, te doden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More