AB kon verlies beperken in 2020

De Ancienne Belgique (AB) leed een beperkt verlies in 2020. Dat coronajaar werd afgesloten met net geen 180.000 euro verlies. In 2019 was er nog winst.

De omzet viel vorig jaar uiteraard sterk terug, maar ook de kosten werden sterk beperkt. Hierdoor viel de schade mee voor de vzw. De AB heeft eind 2020 zelfs nog over te dragen winst van zowat een miljoen euro.

De Ancienne Belgique, ook wel kortweg de AB, is een van de grote culturele instellingen van de Vlaamse Gemeenschap in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De AB is een vzw. Het organiseert concerten en muzikale evenementen in Brussel. Dat gebeurt soms in de vorm van festivals, bijvoorbeeld met de zomerconcertreeks Boterhammen In Het Park (in het Warandepark). Maar de overgrote meerderheid van de evenementen van de AB heeft plaats in de eigen concertzaal gelegen aan de Anspachlaan in het hart van Brussel.

De huidige directeur van de AB is Dirk De Clippeleir, artistiek directeur is Kurt Overbergh. De voorzitter van de raad van bestuur is Marc Justaert.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More