Aantal UFO-waarnemingen sinds 2014 drastisch gedaald

Sinds 2014 is het aantal UFO-waarnemingen wereldwijd drastisch gedaald. Vanaf de jaren 90 bleef het aantal meldingen van UFO’s serieus toenemen, om in 2014 een hoogtepunt  – 8.670 meldingen  – te bereiken. Maar daarna werd het verdacht stil.

Onderstaande infographic baseert zich op de meldingen die zijn binnengekomen bij het Amerikaanse UFO-meldpunt NUFORC (National UFO Reporting Center). We zien dat er sinds 2014 een duidelijke daling is van het aantal waarnemingen bij NUFORC. Er werden in 2017 nog maar 4.500 meldingen  genoteerd. Dit jaar zijn er nog maar 1.329 meldingen binnengekomen. Wat is er juist aan de hand? Heeft het buitenaards leven geen interesse meer voor de blauwe planeet?

Peter Davenport, oprichter en directeur van het Amerikaanse meldpunt, denkt het antwoord te weten. Volgens Davenport bestaat de kans dat meldingen via mail aan UFO-organisaties worden onderschept door overheidsorganisaties. Hier zijn echter geen bewijzen voor.

Voor een aannemelijkere verklaring komen we bij drones terecht. Sinds 2014 zijn drones populairder en goedkoper geworden. Volgens de Federal Aviation Administration (FAA) is het duidelijk dat we veel meer Drones de lucht in sturen sinds 2014. Zo werden er in 2016 volgens de Consumer Technology Association in Amerika alleen al meer dan 2,4 miljoen drones verkocht. Het gevolg is dat wanneer we iets zien vliegen wat we niet direct kunnen verklaren, we ervan uitgaan dat het een drone is en niet een UFO.

Toch echt een UFO gezien, dan kan je dit melden bij het Belgische UFO meldpunt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More