Aantal mogelijke bijwerkingen van Pfizer-vaccin in Europa steeg naar 41.142

Het aantal gerapporteerde mogelijke bijwerkingen van het Pfizer-vaccin is gestegen tot 41.142 op 6 februari. Het gaat om bijwerkingen gerapporteerd door landen in de EU die het vaccin bij burgers toegediend hebben. De gegevens zitten in de databank van EudraVigilance.

Het aantal mogelijke bijwerkingen gerapporteerd door vrouwen steeg naar 31.626 of 76,9 %. Sinds het begin worden ruim 3 op 4 bijwerkingen gerapporteerd door vrouwen. Het grootste aantal gerapporteerde mogelijke bijwerkingen van het vaccin komt uit Italië met bijna 15.000 meldingen.

Het aantal meldingen voor het vaccin van Moderna steeg naar 849. Ook daar kwam ruim 3 op 4 meldingen van van vrouwen (76,6 %). Beide vaccins zijn zogeheten mRNA-vaccins.

Tozinameran (INN), codenaam BNT162b2 is een COVID-19 mRNA-vaccin dat is ontwikkeld door BioNTech en in samenwerking met Pfizer wordt geproduceerd en verhandeld onder de handelsnaam “Comirnaty®”. BioNTech heeft het vaccin ontwikkeld. Pfizer financiert, houdt toezicht op de klinische proeven, produceert het vaccin wereldwijd – met uitzondering van China – en verzorgt de logistiek.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More