Aantal Europese meldingen over Pfizer-vaccin stijgt naar 26.849

Het aantal Europese meldingen van mogelijke bijwerkingen van het Pfizer-vaccin Comirnaty tegen Covid-19 is gestegen naar 26.849 (tot op 30 januari 2021).

Opvallend blijft het hoge aantal gemelde mogelijke bijwerkingen door vrouwen. Het gaat om ruim 20.500 meldingen of ruim 3 op 4 van de mogelijke bijwerkingen gemeld aan EudraVigilance.

Vreemd blijven ook de meldingen van zuigelingen en kinderen. In totaal gaat het om 70 meldingen in de databank van EudraVigilance op 30 januari. Het vaccin mag pas toegediend worden als de persoon minstens 16 jaar oud is.

Tozinameran of Comirnaty, eerder bekend als COVID-19 vaccine BNT162b2 van BioNTech/Pfizer, is een vaccin tegen ziekte door het coronavirus. Het is bestemd voor volwassenen en jongeren van 16 jaar en ouder en helpt het afweersysteem van je lichaam om COVID-19 te voorkomen.

Comirnaty bestaat uit twee prikken. De tweede prik krijg je drie weken na de eerste prik. Zeven dagen na de tweede prik ben je maximaal beschermd tegen het coronavirus. Er is minder kans dat je ziek wordt.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More